header
  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

publicaties

  1. brochure LVB
  2. Tandemlijst
  3. Begeleidingsplanner
  4. jaarverslag

– 1 –

brochure LVB

mijn kind heeft een licht verstandelijke beperking!? op weg naar beter begrijpen

Ouders willen het allerbeste voor hun kind. Ouders willen hun kinderen een goede opvoeding geven. Maar als hun kind een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand blijkt te hebben, wordt alles minder vanzelfsprekend. Het 'anders zijn' van hun kind brengt ongetwijfeld veel vragen en onzekerheden mee. Pasklare antwoorden zijn er niet. Wel bundelde de dienst Thuisbegeleiding De Tandem vzw zijn ervaringen met ouders in de brochure 'Mijn kind heeft een licht verstandelijke beperking!? Op weg naar beter begrijpen'.

Beknopt maar helder legt deze leidraad uit wat een dergelijke beperking inhoudt en wat de gevolgen zijn voor het kind en zijn gezin, nu en in zijn volwassenheid.

Info en bestellingen op het secretariaat.

— 2 —

tandemlijst voor jonge kinderen met ontwikkelingsmoeilijkheden

Vanaf 1987 werkten de medewerkers van De Tandem vzw aan een eigen ontwikkelingslijst voor jonge kinderen. Deze lijst moest als werkinstrument worden gehanteerd in de samenwerking tussen ouders en deskundigen binnen een gezin. Vandaar de naam Tandemlijst.
De Tandemlijst werd opgesteld door Agnes Stadeus, Katrien Windey, Machteld Raman, Greet Vermeir en Sonja Van Driessche, thuisbegeleidsters verbonden aan De Tandem vzw.
De Tandemlijst is een gedetailleerd maar eenvoudig instrument voor begeleiders en ouders om de bij een kind aanwezige mogelijkheden en moeilijkheden op regelmatige tijdstippen in kaart te brengen. Dit beeld biedt aanknopingspunten voor ontwikkelingsbegeleiding. De ontwikkeling van het kind is opgedeeld in vijf gebieden: verstandelijke ontwikkeling, taalontwikkeling, motoriek, sociale ontwikkeling en zelfredzaamheid. Het totale pakket is samengesteld uit een handboek voor de begeleider en vijf scoreboekjes.

Prijs: de scoreboekjes (0-1 jaar, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-5 jaar) kosten € 3,50 per exemplaar, het handboek € 7,90.

Info en bestellingen op het secretariaat.

— 3 —

Begeleidingsplanner

Deze publicatie is gegroeid vanuit de praktijk van de vijf Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten voor personen met een verstandelijke beperking: Start West-Vlaanderen, De Tandem Oost-Vlaanderen, Kadodder Antwerpen, Dienst Ambulante Begeleiding Limburg en de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding.

De begeleidingsplanner geeft een overzicht van mogelijke thema’s, pakketten die aan de basis liggen van ons begeleidingsaanbod. Ieder mens moet de kans krijgen om uit te groeien tot een uniek en volwaardig persoon. Het is ons streefdoel om iedereen kansen te geven een eigen levensweg te gaan, in relatie met anderen, zodat de kwaliteit van leven voor de betrokken persoon bevredigend is. Deze begeleidingsplanner is een werkinstrument om dit streefdoel te realiseren.


Info en bestellingen op het secretariaat.

— 4 —

jaarverslag

Info en bestellingen op het secretariaat.

Download ons beknopt jaarverslag

nieuwsbrief

Tandemfeest

Uitnodiging voor de feestelijke voorstelling van het jubileumboek

In 2017 bestaat De Tandem vzw 40 jaar. We nodigen iedereen die ooit betrokken was bij de werking van De Tandem vzw uit om de feestelijke voorstelling van het jubileumboek "Gezinnen Vertellen" bij te wonen. Het is een boek vol verhalen, foto's, tekeningen... 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2019 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact