header
  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

begeleidingsplanner

Begeleidingsplanner

Tandembel

Binnen De Tandem vzw zijn we gestart met het werken met deze begeleidingsplanner.

De begeleidingsplanner geeft een overzicht van mogelijke thema’s, pakketten die aan de basis liggen van ons begeleidingsaanbod. Deze publicatie is gegroeid vanuit de praktijk van de vijf Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten voor personen met een verstandelijke beperking. Als thuisbegeleidingsdiensten beiden we professionele en kwaliteitsvolle mobiele, ambulante begeleiding aan gezinnen met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Onze bedoeling is dat cliënten en/of hun leefomgeving en eventueel nog andere diensten een beter inzicht krijgen in de personen met een verstandelijke beperking: zowel in hun mogelijkheden als in de beperkingen. Zo kunnen ze weten hoe hiermee om te gaan, en kan de begeleiding misschien, tijdelijk of definitief, overbodig worden. We proberen te bereiken dat de persoon met een verstandelijke beperking zijn beperkingen ombuigt naar mogelijkheden en zijn mogelijkheden verder ontplooit. Zo zal hij ook makkelijker kunnen leven met zijn beperkingen.

Per thema of pakket vind je in de planner een aantal herkenbare vragen of situaties die aanleiding kunnen geven tot het starten van begeleiding. Daarbij omschrijven we ook steeds concreet het aanbod vanuit de diensten.

Thuisbegeleiding start met het pakket ‘kennismaken en afstemmen’. We verkennen de hulpvragen en samen zoeken we uit welk begeleidingspakket het best past. Het begeleidingsplan geeft weer rond welk thema we samen met het gezin werken. Aan het einde van een bepaald begeleidingspakket evalueren we wat we als doel vooropstelden. Dan kunnen gezinnen een nieuwe vraag stellen voor een ander pakket. We kiezen voor een ‘warme’ begeleiding. Aandacht voor emotionele beleving zal in elk pakket een aangepaste plaats krijgen. Aan elk pakket kunnen extra contacten worden toegevoegd wanneer ondersteuning bij sociale administratie of overleg belangrijk is.

Ieder mens moet de kans krijgen om uit te groeien tot een uniek en volwaardig persoon. Het is ons streefdoel om iedereen kansen te geven een eigen levensweg te gaan, in relatie met anderen, zodat de kwaliteit van leven voor de betrokken persoon bevredigend is. Deze begeleidingsplanner is een werkinstrument om dit streefdoel te realiseren.

Opmerkingen en suggesties zijn steeds welkom zodat onze gids een evoluerend werkinstrument wordt.

 

nieuwsbrief

Tandemfeest

Uitnodiging voor de feestelijke voorstelling van het jubileumboek

In 2017 bestaat De Tandem vzw 40 jaar. We nodigen iedereen die ooit betrokken was bij de werking van De Tandem vzw uit om de feestelijke voorstelling van het jubileumboek "Gezinnen Vertellen" bij te wonen. Het is een boek vol verhalen, foto's, tekeningen... 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2019 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact