header
  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

thuisbegeleiding bij volwassenen

Voor wie zijn we er?

foto thuisbegeleiding bij jongeren en volwassenenVoor gezinnen met een volwassene met een verstandelijke beperking. De Tandem vzw ondersteunt ook volwassenen met een bijkomende beperking (autisme, een specifieke medische zorg, een motorische beperking, psychische, gedrags- en/of emotionele problemen,...)

  • die geen dagbesteding hebben of
  • die gaan werken of
  • die naar een dagcentrum gaan

Voor welke vragen en problemen?

Wij vertrekken vanuit vragen of problemen die te maken hebben met de verstandelijke beperking van de volwassene. Aan de hand van de begeleidingsplanner kunnen we een begeleiding op maat bieden en zoeken we samen naar oplossingen.

Ouders vertellen...

Jan heeft geen vrienden. Hij verveelt zich, kan zijn vrije tijd niet invullen. Hoe en waar kunnen we voor en met Jan geschikte activiteiten vinden?

We zoeken samen met ouders en de volwassene naar geschikte vrijetijdsbesteding in en buiten het gezin.

Pieter is de laatste tijd zo moeilijk. Hij wil niet meer opstaan, gaat elk moment weer slapen, hij weigert te eten,... En vroeger liep alles zo vlot. Als weduwe sta ik er alleen voor. Ik zie geen uitweg meer. Hoe moet het nu verder?

We helpen bij de aanpak van specifieke opvoedings- en gedragsproblemen. We zoeken samen naar mogelijkheden tot verandering.

Griet is heel zelfstandig. Nu wil ze samenwonen met haar vriend. Als ouders stellen we ons veel vragen. Durven we dit wel toelaten? Zal Griet dit aankunnen? Wie kan haar verder begeleiden?

We bespreken toekomstverwachtingen en geven informatie over de verschillende initiatieven. We verkennen alle mogelijkheden.

Philip wordt regelmatig gepest op het werk. Dat maakt hem erg verdrietig. Het is moeilijk om er met hem over te praten. Wij hebben het er zelf ook soms lastig mee. Kan iemand Philip helpen?

Wij bieden ondersteuning bij de emotionele verwerking van ouders, van broer of zus, van de persoon met de beperking of van andere familieleden.

Dirk heeft sinds kort een liefje. Sindsdien praat hij steeds vaker over trouwen en kinderen krijgen. Wij weten niet hoe we hierop moeten reageren? Hoe praten we daarover met Dirk? Zou Dirk niet beter gesteriliseerd worden?

We begeleiden ouders en de volwassene rond onderwerpen als vriendschap, relaties, seksualiteit.

Els wil niet meer naar school. Ze wil gaan werken. Ze wordt heel boos als wij, haar ouders, zeggen dat het niet gemakkelijk is om werk te vinden. Hoe moeten wij reageren? Welke mogelijkheden zijn er?

We bespreken de verschillende mogelijkheden op vlak van aangepast werk of geschikte dagbesteding: dagcentrum, beschutte werkplaats, gewoon werk,... We bieden ouders ontmoetingskansen met andere ouders.

Ook met andere vragen kan je bij ons terecht.

Aanmelden

Download onze folder

nieuwsbrief

Tandemfeest

Uitnodiging voor de feestelijke voorstelling van het jubileumboek

In 2017 bestaat De Tandem vzw 40 jaar. We nodigen iedereen die ooit betrokken was bij de werking van De Tandem vzw uit om de feestelijke voorstelling van het jubileumboek "Gezinnen Vertellen" bij te wonen. Het is een boek vol verhalen, foto's, tekeningen... 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2019 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact