header
 • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

 • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

 • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

 • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

 • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

thuisbegeleiding bij lagere schoolkinderen en jongeren

Voor wie zijn we er?

foto thuisbegeleiding bij lagere schoolkinderenVoor gezinnen met een kind van 6-7 tot 13-14 jaar met een verstandelijke beperking. De Tandem vzw ondersteunt ook kinderen met een bijkomende beperking (autisme, een specifieke medische zorg, een motorische beperking, psychische, gedrags- en/of emotionele problemen,...)

 • die naar het buitengewoon lager onderwijs gaan of
 • die gewoon lager onderwijs volgen of
 • die niet naar school gaan

Voor gezinnen met een jongere van 13-14 tot 18-21 jaar met een verstandelijke beperking. De Tandem vzw ondersteunt ook jongeren met een bijkomende beperking (autisme, een specifieke medische zorg, een motorische beperking, psychische, gedrags- en/of emotionele problemen,...)

 • die naar het buitengewoon secundair onderwijs gaan of
 • die gewoon secundair onderwijs volgen of
 • die niet naar school gaan

Aan gezinnen met een kind of jongere met een verstandelijke beperking én gedrags- of emotionele stoornis bieden we een intensieve module.

Voor welke vragen en problemen?

Wij vertrekken vanuit vragen of problemen die te maken hebben met de verstandelijke beperking van jouw kind of jongere. Aan de hand van de begeleidingsplanner kunnen we een begeleiding op maat bieden en zoeken we samen naar oplossingen.

Ouders vertellen

Maarten maakt heel veel problemen als het bedtijd is. Hij wil niet gaan slapen en wordt zeer opstandig. Hoe reageren we hier best op?

We helpen ouders bij de aanpak van specifieke opvoedings- en gedragsproblemen.

Jonas verveelt zich vaak. Hij heeft weinig vrienden en kan zijn vrije tijd niet zelf invullen. Welke vrijetijdsmogelijkheden bestaan er? Is er ook opvang voor een weekend mogelijk? Kan hij naar een jeugdbeweging gaan?

We zoeken samen met de ouders en het kind of de jongere naar vrijetijdsbesteding in en buiten het gezin. We geven informatie over verschillende opvangmogelijkheden.

De beperking van Sofie valt ons soms zwaar. We vergelijken haar met andere kinderen. Allerlei gevoelens en vragen komen dan naar boven. We kunnen daar niet altijd over praten met familie of vrienden. Bij wie kunnen we terecht?

We ondersteunen bij verwerkingsproblemen van ouders, van broer of zus, van het kind met zijn beperking of van andere familieleden.

Pieter is de laatste tijd zo moeilijk. Hij wil niet meer opstaan, gaat elk moment weer slapen, hij weigert te eten,... En vroeger liep alles zo vlot. Als weduwe sta ik er alleen voor. Ik zie geen uitweg meer. Hoe moet het nu verder?

We helpen bij de aanpak van specifieke opvoedings- en gedragsproblemen. We zoeken samen naar mogelijkheden tot verandering.

Wij hebben heel veel vragen over de toekomst van An. We kunnen toch niet verwachten dat haar zussen, Lien en Elise, later voor haar zorgen. Wat als wij er niet meer zijn? Welke mogelijkheden zijn er?

We verkennen samen de vragen over de toekomst en zoeken naar antwoorden. We bieden ouders ontmoetingskansen met andere ouders.

We hebben bij vrienden horen spreken over sociale en financiële maatregelen als je een kind met een beperking hebt. Welke maatregelen zijn dit? Wie kan ons daarbij helpen?

We helpen ouders de weg te vinden in de sociale administratie, financiële tegemoetkomingen en het netwerk van voorzieningen.

Ook met andere vragen kan je bij ons terecht.

Aanmelden

Download onze folder

nieuwsbrief

Tandemfeest

Uitnodiging voor de feestelijke voorstelling van het jubileumboek

In 2017 bestaat De Tandem vzw 40 jaar. We nodigen iedereen die ooit betrokken was bij de werking van De Tandem vzw uit om de feestelijke voorstelling van het jubileumboek "Gezinnen Vertellen" bij te wonen. Het is een boek vol verhalen, foto's, tekeningen... 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2019 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact