header
  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

vrijwilligerswerking

waarom? waartoe?

foto vrijwilligerswerkingWe zijn overtuigd van de kracht die uitgaat van een intensieve samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten om de doelstelling van onze dienst te realiseren. Zie missie en visie van De Tandem vzw.

Gezinsleden nemen contact op met De Tandem vzw om ondersteuning te vragen in hun zorg voor zoon/dochter/broer/zus/kleinkind met een verstandelijke beperking. Door samen met beroepskrachten en vrijwilligers op stap te gaan krijgen zij zelfvertrouwen en worden ze ervaringsdeskundig. Nadien kunnen zij de opgedane ervaringen inzetten om andere gezinsleden aan te moedigen en te ondersteunen.

De vrijwilligers werken mee in de Raad van Bestuur, het dagelijks bestuur, de adviescommissie, in diverse werkgroepen, in contacten met gezinnen,...

wie zijn de vrijwilligers op de Tandem vzw?

De vrijwilligers op De Tandem vzw zijn familieleden die beroep doen of deden op ondersteuning van onze dienst. Onder familieleden verstaan we: ouders, grootouders, volwassen broers en zussen, ooms en tantes van kinderen, jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking die vrijwillig samenwerken met beroepskrachten in De Tandem vzw. Ouders en grootouders kunnen dit engagement alleen of samen opnemen.

Daarnaast zijn er ook mensen die vanuit hun werkervaringen en/of persoonlijke interesse een engagement opnemen binnen de vrijwilligerswerking van De Tandem vzw.

wat doen ze, waar en wanneer en hoe?

De vrijwilligers bieden aan gezinnen die beroep doen op De Tandem vzw de mogelijkheid tot persoonlijk contact als familielid/ervaringsdeskundige. We kunnen ook steunen op de ervaringsdeskundigheid van vrijwilligers bij het sturen van oudergroepen, meegaan op groepsbezoeken aan voorzieningen, uitwerken en begeleiden van themagerichte bijeenkomsten, hulp op onze jaarlijkse ontmoetingsnamiddag het Tandemfeest...

nieuwsbrief

Tandemfeest

Uitnodiging voor de feestelijke voorstelling van het jubileumboek

In 2017 bestaat De Tandem vzw 40 jaar. We nodigen iedereen die ooit betrokken was bij de werking van De Tandem vzw uit om de feestelijke voorstelling van het jubileumboek "Gezinnen Vertellen" bij te wonen. Het is een boek vol verhalen, foto's, tekeningen... 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2019 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact